06 420 70 178 info@kraamzorglavita.nl

Grote avonturen beginnen klein

Het belang van huid-op-huidcontact

Versterk de band tussen ouder en baby

Huid op huid contact met je baby is van onschatbare waarde en heeft vele voordelen voor zowel jou als je baby. Het is een intieme en liefdevolle manier om verbinding te maken en een sterke band op te bouwen. Dit contact, ook wel bekend als kangaroo care, houdt in dat je je baby direct op je blote borst legt, met alleen de luier aan.

Een van de belangrijkste voordelen van huid op huid contact is het bevorderen van de hechting tussen jou en de baby. Door de baby dicht tegen je aan te leggen voelt de baby jou warmte, hoort jou hartslag en ruikt jou geur wat een gevoel van veiligheid en geborgenheid creëert. Dit helpt bij het opbouwen van een sterke emotionele band, wat essentieel is voor de ontwikkeling van je baby.

Daarnaast heeft huid op huid contact ook fysieke voordelen. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur van je baby, vooral bij pasgeborenen die moeite hebben om hun eigen temperatuur vast te houden. Jouw lichaamswarmte helpt je baby om op de juiste temperatuur te blijven, waardoor de baby minder energie hoeft te besteden aan het opwarmen van het lichaam en meer energie overhoudt voor groei en ontwikkeling.

Het is belangrijk om te weten dat huid op huid contact niet alleen voor moeder is. Ook vaders kunnen deze waardevolle ervaring delen. Het is een geweldige manier om als ouder betrokken te zijn bij de zorg voor je baby en om een sterke band op te bouwen.

Huid op huid contact is een prachtige manier om liefde en genegenheid te geven, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Geniet van deze kostbare momenten samen en koester de band die je opbouwt.

Andere berichten

Geboorte Bram 08-02-2024

𝙂𝙚𝙗𝙤𝙤𝙧𝙩𝙚 𝘽𝙧𝙖𝙢 𝟬𝟴-𝟬𝟮-𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗛𝗲𝘁 𝗶𝘀 𝘄𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝟳 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶 𝗮𝗹𝘀 𝗶𝗸 𝗼𝗺 𝟮𝟭:𝟭𝟰 𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝘄𝗵𝗮𝘁𝘀𝗮𝗽𝗽 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗷𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗴𝗲𝘇𝗶𝗻 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗴. 𝗛𝗮𝗹𝗹𝗼 𝗕𝗶𝗮𝗻𝗰𝗮, 𝗱𝗲 𝘄𝗲𝗲ë𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗯𝗲𝗴𝗼𝗻𝗻𝗲𝗻...

niets in het leven is vanzelf sprekend

𝑺𝒐𝒎𝒔 𝒍𝒐𝒑𝒆𝒏 𝒅𝒆 𝒅𝒊𝒏𝒈𝒆𝒏 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒅𝒂𝒏 𝒅𝒂𝒕 𝒋𝒆 𝒛𝒆 𝒗𝒆𝒓𝒘𝒂𝒄𝒉𝒕. 𝑵𝒊𝒆𝒕𝒔 𝒊𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒊𝒔 𝒗𝒂𝒏𝒛𝒆𝒍𝒇𝒔𝒑𝒓𝒆𝒌𝒆𝒏𝒅, 𝒊𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒅𝒂𝒈𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌𝒔 𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒌𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒘𝒆 𝒅𝒊𝒕 𝒏𝒐𝒈 𝒘𝒆𝒍𝒆𝒆𝒏𝒔 𝒗𝒆𝒓𝒈𝒆𝒕𝒆𝒏. 𝑻𝒐𝒕 𝒘𝒆 𝒘𝒆𝒆𝒓 𝒆𝒗𝒆𝒏...